Begroting gemeente

Elk jaar stelt de raad in november de begroting vast. Daar staat in wat de gemeente Hardenberg in het komende jaar gaat doen en wat dat kost.

Na afloop van elk jaar in juni worden de jaarstukken vastgesteld. Daarin kunt u lezen wat de gemeente Hardenberg heeft gedaan en wat het heeft gekost.

Tussentijds, in juni en in december, worden zogenaamde bestuursrapportages uitgebracht. In deze rapportages kunt u lezen hoe de gemeente er voor staat.

Begroting 2020: investeren in ambities, lokale lasten blijven gelijk

Het college van B&W heeft zin in de toekomst en investeert de komende jaren stevig in een sterkere en mooiere gemeente. Dat gebeurt zoveel mogelijk samen met inwoners en ondernemers. De begroting focust zich op vier thema’s: vitaal, duurzaam, landelijk en ondernemend Hardenberg. De gemeentelijke belastingen worden met niet meer dan een inflatiecorrectie verhoogd. De hondenbelasting wordt de komende jaren lager.

De gemeenteraad bespreekt de begroting op 29 oktober in de oriënterende ronde en 5 november in de raadsvergadering.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.