Waar kunnen wij u mee helpen?

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

1. Kijk of iemand in uw omgeving kan helpen

Hulp nodig bij het huishouden, opvoeden of andere dingen? Meestal kunt u zelf of met wat hulp van familie of buren alles prima regelen.

Toch extra hulp nodig? Kijk dan eens op de website Regelhulp. Hier staat alle informatie over zorg, hulp, jeugdhulp en financiĆ«le regelingen bij ziekte of beperking.

2. Komt u er niet uit? Vraag het Samen Doen-team

Vragen over wonen, inkomen, welzijn en zorg? Vraag het aan het SSamen Doen team van de gemeente Hardenberg. Stel hier al uw vragen over uzelf of iemand waar u voor zorgt. Ook kunt u uw zorgen kwijt over iemand in uw omgeving.

U vindt Samen Doen bij u in de buurt. Ze komen graag op afspraak bij u thuis. Maar u kunt ook zonder afspraak langskomen tijdens de inloopuren.

Bekijk de inloopuren

3. Maak een melding

Hebt u hulp nodig bij bijvoorbeeld het opvoeden en opgroeien van kinderen? Of bij het organiseren van uw huishouden? Bij woningaanpassingen of het rijden naar dagactiviteiten? Maak dan een melding aan:

4. Het keukentafelgesprek

Als u hulp nodig hebt, gaan we graag met u in gesprek. Zo kijken we samen naar de oplossing die het beste past bij uw probleem. Dit noemen we het keukentafelgesprek. We werken in een aantal stappen:

1. We luisteren goed naar uw verhaal. Zo weten we waar u moeite mee hebt en wat u nodig hebt.

2. Samen met u kijken we wat u nog zelf kunt doen.

3. Kunnen mensen uit uw omgeving u helpen? Of hebt u niet veel contacten? Dan helpen we om uw netwerk te vergroten.

4. Nederland heeft heel veel diensten die u kunt gebruiken. Ook bij de gemeente Hardenberg zijn er een aantal algemene hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan de Buurtkamer, het openbaar vervoer of een maaltijdservice. Soms is dit gratis. Soms betaalt u zelf (mee).

5. We vinden het belangrijk dat ook uw naasten weten wat er speelt. Neem daarom iemand uit uw directe omgeving mee naar het keukentafelgesprek. Dat is niet alleen fijn voor u, maar ook voor ons. Denk hier aan uw partner, 1 van uw kinderen of iemand anders die u vertrouwt. Lukt dat niet? Dan kunt u ook een onafhankelijk persoon gebruiken. Dit noemen we een onafhankelijke cliĆ«ntondersteuner. Geef dit door aan uw contactpersoon van Samen Doen.

6. Lossen stappen 1 t/m 5 uw probleem niet op? Dan kan het zijn dat u een maatwerkvoorziening krijgt. U krijgt dan hulp vanuit de gemeente of een zorgorganisatie. Dit verschilt per persoon. Voorbeelden zijn woningaanpassingen (zoals een traplift), dagbesteding en gezinsbegeleiding. Uw contactpersoon bij Samen Doen vertelt u vooraf wat u eventueel zelf betaalt.

Meldingsformulier

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.

Sociaal ombudsvrouw

Met uw vragen, zorgen of klachten over zorg, jeugd, werk en inkomen kunt u gratis bellen of mailen met de sociaal ombudsvrouw.